Csalók próbálják megtéveszteni az időseket

Hírek
Közzétéve:

Tisztelt óbudai lakosok!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a III. kerületben tevékenykedő csalók az önkormányzat, illetve a Polgármesteri Hivatal nevével próbálnak visszaélni.

Lakossági bejelentés alapján értesültünk arról, hogy a Polgármesteri Hivatal által küldött csomag térítés ellenében való átvételével kerestek meg egy idős embert. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az önkormányzat sem ingyenesen, sem térítés ellenében átvehető csomag kiszállítására nem adott megbízást senkinek.

Egy másik bejelentés alapján arról értesültünk, hogy az önkormányzatra hivatkozva ablakcsere és homlokzatfelújítás indokával próbálnak idős emberek lakásába bejutni. Társasházi, lakásszövetkezeti korszerűsítésekhez pályázatot kell benyújtani az önkormányzathoz, ez minden esetben a társasház, illetve a lakásszövetkezet képviselőjén keresztül történik, akik így felvilágosítást tudnak adni arról, van-e folyamatban korszerűsítés.

Felhívjuk a kerületben élő idős, illetve egyedülálló emberek figyelmét, hogy különösen körültekintő módon járjanak el, mielőtt idegent beengednek a lakásukba, pénzt vagy értéket adnak át, illetve akkor is, ha személyes adataikat (lakcímüket, születési idejüket, stb.) kérik ismeretlenek!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság