Kalandpark költözik a Rómaira

Hírek
Közzétéve:

kalandpark1
Hamarosan újra élettel telik meg az egykor nyüzsgő Római Kemping egy része. Míg a kemping zavartalanul tovább üzemel, a terület Szentendrei úthoz közel eső, közel 2,5 hektárját a Római Kalandpark Kft. vette bérbe. A cég egy szabadidőparkot épít, mellyel elképzelései szerint egy színvonalas közösségi teret hoz létre a kerületben. Az aktív kikapcsolódást nyújtó kalandparkban egy több mint 50 akadályból álló kötélpályarendszer épül a terület gyönyörű fáira, melyek közül a gyermekek és a felnőttek is megtalálhatják a kedvükre valót.
fotó 1
A park újdonságai közül az infra harctér, egy olyan játéktér, ahol a sokunk által jól ismert paintballhoz hasonló módon játszhatnak a műfaj kedvelői.  A szabadidőpark gondolt azokra is, akik a fő programokon kívül csak egy kis kikapcsolódásra vágynak. Nekik készítik a Római-parton népszerű petanque pályát, ping-pong asztalt, trambulint és a család legkisebbjeinek egy óriás homokozót. Továbbá kialakításra kerül egy füves rét is, ahol alkalmanként szervezett testmozgató edzéseket tartanak majd, de a mindennapokban ugyanitt leheveredhetünk egy-egy babzsákra vagy akár a fűre is. A gyep szélén álló kis színpad szívesen ad teret amatőr (de akár profi) színjátszásnak is a közeljövőben.  A szolgáltatáshoz hozzátartozik a területen állomásozó büfé egység a hangulatos kiülőjével.
kalandpark4
A szabadidőpark hiánypótló lehetőséget biztosít a tartalmas aktív és passzív kikapcsolódásra, nemcsak az óbudaiak, hanem a budapestiek és a Dunakanyarban élők számára is. Fontos kiemelni, hogy a park kialakítása során nem történik semmilyen, sőt a beruházás kapcsán a régóta ápolatlan növényzet is szakszerű kezelést kap. Ahogy érkezik a tartós jó idő, a Római Kalandpark nyitja kapuit és egészen a téli fagyok beköszöntéig várja szeretettel a minőségi kikapcsolódás iránt érdeklődőket.

A parképítésről Bús Balázs polgármester és dr. Csepeli Zsuzsanna az Óbudai Sport Kft. igazgatója
A parképítésről Bús Balázs polgármester és dr. Csepeli Zsuzsanna az Óbudai Sport Kft. igazgatója a helyszínen tájékozódott Illés Antal és Szabó Gábor tulajdonosoktól.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság