Ősi bölcsességek a modern világban

Hírek
Közzétéve:

A békés egymás mellett élés, az együttműködési készség feltétele mellett arra törekszünk, hogy az itt működő helyi közösségek gyarapítsák Óbudát – mondta köszöntőbeszédében Bús Balázs polgármester  vasárnap Csillaghegyen, az egynapos Fesztivál megnyitóján. Hozzátette: ez az esemény lehetőség arra, hogy egy távoli ország kultúráját közelebbről is megismerhessük, miközben pontosabb képet kaphatunk a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségről is.

A polgármester beszédében felidézte Rabindranáth Tagore indiai költő, Mahátma Gandhi indiai politikus, valamint az albán nemzetiséghez tartozó, de Indiában áldozatos munkát végző Kalkuttai Szent Teréz, közismert nevén Teréz anya alakját, akiknek -mint mondta- tevékenysége példaértékű: ma itt Magyarországon is hasznos lehet, ha van fülünk bölcs gondolataik meghallgatására. Bús Balázs azt is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy megkülönböztetett tisztelettel tekint Sivarama Swami spirituális tanítóra, mert az ősi bölcsességek útmutatásait kivételes képességgel tudja tolmácsolni és alkalmazni a modern európai viszonyok között is. A polgármester azt is kiemelte, hogy a Krisna-tudatú hívők esetében a tartalom a tanítás mellett a rendszeres étkeztetés formájában is megnyilvánul, melyet jószolgálati feladatvállalásként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is fontosnak és támogatandónak tart.

 

A Lélek Palotájában tartott vasárnapi Fesztivál rendkívüli programokat kínált. A látogatók többek között megismerkedhettek az indiai gasztronómiával,  magukra ölthettek gyönyörű szárikat és ékszereket, érdekes előadásokat hallgathattak, ayurvedikus kezeléseket kaphattak, valamint autentikus zenei bemutatókon és változatos színpadi programokon vehettek részt. A kisebbeket egész nap kreatív foglalkozások várták. A nap fénypontja egy hagyományos, tűzceremóniával kísért indiai esküvő volt.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság