Pályázzon energetikai korszerűsítésre!

Hírek
Közzétéve:

A panelépületek megújulása valamennyiünk érdeke. A lakók a csökkenő fűtésdíjakkal és a komfortosabb lakásokkal, a környékbeliek az esztétikusabb épülethomlokzattal, a kerület és az egész ország pedig a kisebb környezeti terheléssel gazdagodhat az energiakorszerűsítést követően. 2015-ben megvalósítási fázisba ér a Kormány III. Panel-programja, melynek keretén belül az egész országban megújulhatnak a panelépületek.

kaszasdülöi energetikai felujitasÓbuda-Békásmegyer Önkormányzata úgy döntött, hogy elébe megy a kormány terveinek, és társasházi energiakorszerűsítési pályázatot hirdet meg, ezzel is ösztönözve a társasházakat a központi pályázaton való részvételre. A korábbi évek tapasztalataiból okulva az önkormányzat nem csupán pénzügyi mankót kíván nyújtani, hanem a lebonyolításban is segíti majd a pályázókat.

Amennyiben érdeklődik a pályázat részletei iránt, töltse le a pályázati dokumentációt a http://obuda-varosfejleszto.hu/thek-2/ oldalról, vagy vegye át az ügyfélszolgálati irodában (1033 Budapest, Harrer Pál utca 2).

Vigyázat rémhírek terjednek!
Több társasháztól érkezett olyan információ az önkormányzathoz, hogy vállalkozók keresik meg a felújítást tervező lakóközösségeket, és azt állítják, hogy az önkormányzattól és a kormányzattól kapható támogatásokért nem érdemes pályázni, azok ugyanis rossz feltételeket teremtenek a felújítások számára. A vállalkozók természetesen arra próbálják rávenni a társasházakat, hogy velük szerződjenek le, mégpedig azonnal.Az önkormányzat szeretné felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a már most is olvasható önkormányzati, illetve a hamarosan megjelenő kormányzati támogatási rendszer valóban komoly segítséget fog jelenteni a társasházak számára. Az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy kiszűrje azokat a megbízhatatlan vállalkozókat, akik manipulatív híresztelésekkel olyan vállalásokba ugrasztanának bele gyanútlan lakóközösségeket, amelyekkel azok végül rosszul járnak. Ha hiteles forrásból szeretne tájékozódni, figyelje a kerületi sajtót, személyes tanácsadásért pedig – 2015. január 5-től kezdve – keresse a Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. referensét az info@obuda-varosfejleszto.hu e-mail címen, vagy a +36-1-244-8225-ös telefonszámon.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság