Újra az olvasóké a megújult Krúdy Gyula Könyvtár

Hírek
Közzétéve:

TarlósMások mellett Tamkó Sirató Károly is ennek a könyvtárnak volt egykori olvasója – hívta fel a jelenlévők figyelmét Tarlós István főpolgármester köszöntőjében. Úgy fogalmazott, a változó olvasói igényekre folyamatos megújulással lehet csak reagálni, példaként pedig a vizuális információs központ részleg kialakítását említette. Jelezte, hogy saját főpolgármesteri keretéből is támogatta a könyvállomány gyarapítását és a könyvtár programját. Az előzményekről szólva azt monda, ezen a helyen 1934 óra „a könyv uralja a terepet”, hozzátéve, hogy tudnak olyan könyvtár látogatótól, aki már 66 éve ebbe a könyvtárba jár.
 
A kertet választom és a könyvtárszobát, a csendes üldögélést. Miért? Mert így lemérhetetlenül többet kapok abból, amire szükségem van – idézte Hamvas Béla szavait Bús Balázs, a kerület polgármestere annak érzékeltetéseként, hogy a jelentősebb szerzők ismerete még ma is a műveltség egyik fokmérője.
Bús könyvtár
Hangsúlyozta, hogy miközben a technikai fejlődés megváltoztatta olvasási szokásokat, a könyvtárak működésére továbbra is számottevő igény mutatkozik. A megújított könyvtárról szólva azt mondta, az a kíváncsi, kereső emberek tudásközpontja kell legyen, egész civilizációnk közös emlékezetének helyszíne, ezért is fontos, hogy védjük és támogatjuk működésüket. Beszéde végén adományozó levelet nyújtott át Fodor Péternek, a Szabó Ervin Könyvtár főigazgatójának. E dokumentum szerint Óbuda-Békásmegyer vezetése kinyilvánítja az olvasáskultúra erősítése és támogatása iránti szándékát, amit egy egyszeri összeg rendelkezésre bocsátásával nyomatékosít.
A 2013-ban kezdődő átalakítás során a könyvtár kibővült, a könyvállomány felfrissült, több tucat napilap, folyóirat, több száz elektronikus újság, CD és DVD gyűjtemény áll az olvasók rendelkezésére. E mellett megteremtették az elektronikus ügyintézést és a könyvek házhoz szállításának lehetőségét is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság