Átadtuk a Csíkszereda parkban az új kutyafuttatót

Hírek
Közzétéve:

Megvalósult az a lakossági javaslat, amely a tavalyi évben a Holdudvar park (Ágoston utca) kutyás közössége részéről érkezett: egy új kutyafuttató kialakításának igénye a parkhoz közeli, kihasználatlan területen, a Csíkszereda parkban. Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat beruházása által elkészült futtató október 31-én került átadásra, az eseményen Őri László képviselő és az Óbudai Kutyás Egyesület is részt vett. 

A lakossági javaslatot az Óbudai Kutyás Egyesület közvetítette az önkormányzat felé, ez alapján még 2022-ben elindult a futtató kialakításának előkészítése és sor került több lakossági egyeztetésre is. Az előkészítési munkálatok után a kutyafuttató tényleges kialakítása 2023. májusban indult el, a Zen4Park Kft kivitelezésében, a III. kerületi Önkormányzat beruházásában.

A park közvetlenül nem határos lakóingatlanokkal, a Hidegkúti Nándor utca mentén található csupán 3-4 lakóingatlan, jelentős szintkülönbséggel, utcaszinti megközelítés nélkül. A területen egy bejárattal kettéválasztott, két albejáraton megközelíthető futtatórész került kialakításra, külön a kisebb és nagyobb testű kutyáknak. A közös előtérben ivókút, hulladékgyűjtő, kutyaürülék-gyűjtő került kialakításra.

A parkban megújult a gyalogos átvezető sétány, illetve cserjéket és évelőket ültetett a kivitelező. A tervek szerint a további ütemekben a park többi része is fejlesztésre kerül. Az I. ütem, vagyis a kutyafuttató és gyalogsétány fejlesztése bruttó 18 millió Ft-ból valósult meg, a III. kerületi Önkormányzat beruházásában.

Az ivókút vízhálózatra csatlakozása kapcsán novemberben még lesznek kisebb munkálatok a Bécsi út felőli területen, de ezek már nem fogják érinteni a futtató használhatóságát.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság