Az Óbudai Egyetem a legnépszerűbbek között

Hírek
Közzétéve:

Legnépszerűbb intézmények

A felvi.hu-n közzétett felmérés szerint az állami ösztöndíjjal támogatott nappali munkarendű alap- és osztatlan mesterképzésekre jelentkezők között az ELTE volt a legnépszerűbb, több mint hatezer első helyes jelentkezővel. Ebben a kategóriában a BME (4515) és a DE (3914) is dobogós helyen végzett. A 10 legnépszerűbb intézmény között ott találjuk még az Óbudai Egyetemet, melyet 2166 felvételiző jelölt meg első helyen – ezzel a 8. helyet vívta ki magának az egyetem.

Az első helyes jelentkezések alapján legnépszerűbb intézmények
(alap- és osztatlan képzések, nappali munkarend, állami ösztöndíjas finanszírozási forma)

 

Legnépszerűbb alapszakok

Az alapképzések közül a legnépszerűbbek a gazdálkodási és menedzsment, a mérnökinformatikus, az óvodapedagógus, illetve az ápolás és betegellátás lettek, de a gépészmérnöki, pszichológia, turizmus-vendéglátás, gyógypedagógia, kereskedelem és marketing, valamint a programtervező informatikus alapképzések is felkerültek a 10-es listára valamennyi szakirányt, munkarendet és finanszírozási formát figyelembe véve.

Az alapképzések közül nappali munkarendű, állami ösztöndíjjal támogatott formában a legtöbben a mérnökinformatikus, ápolás és betegellátás, gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnöki, pszichológia, programtervező informatikus, óvodapedagógus, turizmus-vendéglátás, gazdaságinformatikus és a sport- és rekreáció-szervezés szakokat választották első helyen.

 

Legnépszerűbb mesterképzések

A mesterképzések közül a népszerűségi listát a vezetés és szervezés, a pszichológia és a marketing mesterszakok vezetik, de sokan választották a pénzügy, az emberi erőforrás, a nemzetközi tanulmányok, a vállalkozásfejlesztés, a gépészmérnöki és kommunikáció- és médiatudomány mesterképzéseket is. Kiemelkedik ezen a képzési szinten az új, osztatlan tanárképzés rövid ciklusú (2-5 féléves képzési idejű) mesterképzése, a maga közel két és fél ezer jelentkezőjével.

Több a női jelentkező!

Az összes jelentkező közül 56% nő, 44% férfi. Az idei felvételizők legnagyobb arányban (36%) a 20-23-éves korcsoporthoz tartoznak, negyedük (28%) 24-29 éves, közel ötödük (19%) ennél fiatalabb (18-19 éves), nagyjából hatoduk pedig (16%) idősebb (30 éven felüli). Idén is kevesebb, mint 1 százalékban jelentkeztek olyanok, akik még nem töltötték be a 18 éves kort.

A jelentkezők megoszlása életkor és nem szerint

 

Forrás: Óbudai Egyetem

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság