Budapest 150 – az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára izgalmas programokkal vár mindenkit

Hírek
Közzétéve:

Izgalmas, városi titkokat feltáró előadásokkal, Budapestnek szentelt könyvespolccal, és online játékokkal várja a látogatókat az Óbudai Platán Könyvtár és az Ezüsthegyi Könyvtár a három történelmi városrész, Buda, Pest és Óbuda egyesülésének 150. évfordulója alkalmából.

2023. november 14-30-ig a könyvtár nyitvatartási idejében tabletes kvízjátékokkal várják a 7-12 éves gyerekeket az Óbudai Platán Könyvtárban. A gyerekek mellett a felnőtteknek egy teljes Budapest könyvespolccal is készül a könyvtár, ahol a klasszikusoktól a legújabb Budapest témájú szép- és szakirodalomból válogathatnak az érdeklődők.

Melyik volt a város „legbűnösebb” mulatója és legelegánsabb bordélyháza? Valóban egy mára elfeledett nép központja volt a Gellért-hegy? Mi köze az orosz nagykövetségnek egy amerikai milliárdosnőhöz? Kordos Szabolccsal az Egy város titkai és az Egy város újabb titkai című könyvek szerzőjével fedezhetjük fel Budapest rejtélyeit november 28-án 18:00 órától az Óbudai Platán Könyvtárban. Az ingyenesen látogatható program felhőtlen kikapcsolódást ígér a hallgatóknak. A programra regisztrálni a rendezveny@platankonyvtar.hu email címen lehet.

Az Ezüsthegyi Könyvtárban Horváth Péter, történész-muzeológus tart előadást Óbuda és a városegyesítés 1873. címmel 2023. november 24-én 18:00 órától. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a platanf@kszki.obuda.hu email címen lehet.

Az Ezüsthegyi Könyvtárba az évforduló alkalmából ingyenes beiratkozási kupont is nyerhetnek a Mit rejt a múlt? Budapest 150 éve című tabletes játék résztvevői 2023. november 21-24. között.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság