Folytatódik a Római-part közösségi tervezése

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A Római-part nemcsak a kerületünk, hanem az egész főváros egyik kedvelt kikapcsolódási és sportolási helyszíne, így sorsát a budapestiek széles köre kíséri figyelemmel. 2020 őszén a Fővárosi Önkormányzat közösségi tervezési folyamatot indított a Római-parttal kapcsolatos legfontosabb elvárások beazonosítására.

A 2023. május 25-ei alkalmon a sétányra kitelepülve, a Római-part 35. előtt kihelyezett sátornál várták a résztvevőket, hogy a terület szabadtérépítészeti koncepciótervéről közösen gondolkodjanak. A résztvevők ezen az alkalmon jelölhették az általuk támogatott és nem támogatott funkciókat, felírhatták további ötleteiket, valamint egy kérdőívet is kitölthettek a Római-parttal kapcsolatos használati szokásaikról. Az eseményen három szervezett séta indult, melyen  a szervezőkkel, tájépítész tervezőkkel és a Megbízó képviselőivel a résztvevők együtt beszélgettek a funkciókról, értékes és problémás területekről.

A következő alkalomkor, június 8-án a kitelepülésen meghatározott funkciók alapján közösen megkezdik a sétány koncepciótervének megalkotását. A tervezők úgynevezett idomterveket készítenek elő az alkalomra, melyeken az egyes funkciók szükséges helyigényét határozták meg. A már összegyűlt funkciókat közösen megvizsgálják, figyelembe véve a terület jellegét, az egymással konkuráló, vagy egymást kizáró lehetőségeket, a funkció által keletkező terhelést és területigényeket. Ezután közösen, az előzetes műhelymunkák során meghatározott teresedések, kaputerek lehetséges helyeit és az ott megjelenő funkciókat véglegesítik a résztvevőkkel.

Az esemény a BGSzC Varga István Közgazdasági Technikumban (Budapest, Hatvany Lajos u. 7, 1039) kerül megrendezésre június 8-án 17.00-20.00 óra között.

Várunk minden kedves érdeklődőt az eseményre!

Elérhetőségek:

Facebook: Tervezzük Együtt a Római-partot

Honlap: https://romai.budapest.hu/

Email cím: info@romaiparttervezes.hu 

A tervezési folyamat az Európai Unió KEHOP-1.4.0-15-2015-00001, CSILLAGHEGYI ÖBLÖZET VÉDELME című projekt keretein belül zajlik.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság