Gazdálkodj okosan és fenntartható módon! – Ingyenes workshop Csúcshegyen

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Az Interreg Europe – CoFarm4Cities projekt keretében Óbuda-Békásmegyer 2023 és 2026 között egy földhasználati modellt dolgoz ki és valósít meg Csúcshegyen. A program célja a városi gazdálkodás ösztönzése, a gazdálkodó létforma lehetőségeinek és korlátainak feltérképezése, illetve egy olyan farm kialakítása, amely fenntartható, körkörös gazdasági modellen alapul és a közösségi használatot erősíti. Ennek keretein belül most ingyenes workshopra várjuk az érdeklődőket, amelynek témája a növénytársulások és vízmegtartó termesztéstechnológiák a kiskertekben.

Kevés szó esik róla, ám a háztáji gazdálkodásban a megfelelő növénytársulások kialakítása és a vízmegtartás kiemelkedő fontossággal bír. Bizonyos növények védelmet nyújthatnak a másik számára a kártevőkkel vagy a kórokozókkal szemben, míg más növények tápanyagokat juttathatnak a talajba elősegítve a többi növény növekedését – vagyis ha a megfelelő szakértelemmel közelítünk a feladathoz, a természet elvégzi helyettünk azt a munkát, amit a modern ember vegyszerekkel akarna megoldani.

Hasonló a helyzet a vízmegtartással: a növények és gazdálkodási technológiák segítségével csökkenthetjük kertünk öntözési igényét, és hosszabb ideig tarthatjuk meg a talaj nedvességtartalmát.

Jöjjön el az ingyenes találkozóra, és hallgassa meg, mit mond minderről a téma szakértője, Borsosné Urbányi Eszter!

Az ingyenes workshop időpontja: 2023.07.31. 17:30

Helyszín: Csúcshegyi Menedékház, Menedékház utca 22., Csúcshegy

A projektről bővebben IDE KATTINTVA tud olvasni.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság