Már a második gyertya is ég

Hírek
Közzétéve:



Az elmúlt hétvégén kerületi óvodák és iskolák műsora mellett fellépett pénteken a Göncöl Néptáncegyüttes és a Budapest Ragtime Band, szombaton Csiki Gergely és a Rigó zenekar hívta táncházra a látogatókat, akik a barátságtalan időjárás ellenére is sokan voltak.

Vasárnap a M.É.Z. Kelta advent című műsora nyitotta a programokat, majd a Nana Vortex zenélt a színpadon. A gyertyagyújtás után a Kincső Néptáncegyüttes bemutatója, majd táncház zárta a hétvégét.

Az Esernyősben és a Szindbád Rendezvényteremben a Levendula Játszóház és Alkotóműhely várta mézeskalács-sütéssel a kisebbeket. A felnőttek a Fő tér jellegzetes épületeit készítették el és díszítették mézeskalácsból, írókázással díszítve. Az elkészült alkotás a rendezvényterem kirakatában látható.

Vasváry Annamária, az Advent Óbudán háziasszonya és Menczer Erzsébet, az Óbudai Civis Klub Egyesület elnöke

Advent második vasárnapján Menczer Erzsébet, az Óbudai Civis Klub Egyesület elnöke gyújtotta meg a gyertyát az óbudaiak közös adventi koszorúján. A jelenlévők a hagyományoknak megfelelően közösen énekelték el az Advent Óbudán Gyertyagyújtó dalát, Gryllus Dániel és Lackfi János szerzeményét.

Az első gyertyát a kerületi egyházközösségek képviselő gyújtották meg, most vasárnap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselőt várják majd a színpadra, a negyedik gyertyát pedig advent utolsó hétvégéjén – ezúttal szombaton – Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, valamint a Hello Wood társtulajdonosai: Huszár András, Pozsár Péter és Ráday Dávid gyújtják majd meg.

December 15-én pénteken a kerületi iskolák előadásit követően Szirtes Edina Mókus és Fekete János „Jammal” műsora várja majd a látogatókat, másnap többek között a Magyarvista Social Club és a Hot Jazz Band ad koncertet, vasárnap pedig Daniel Speer Brass swing karácsonya és a Misztrál zenekar zárja majd a hétvégét.

Fotók: Benkő Vivien Cher

A Fő téren a hét minden napján 8.00–22.00 között, a Csobánka téren a hét minden napján 8.00–20.00 között tart nyitva ingyenesen a jégpálya, a korcsolyakölcsönzésért kell csupán jelképes összeget fizetni. Szombaton a Fő téren, vasárnap pedig a Csobánka téren lesz reggel 8 órától ingyenes korcsolyaoktatás.

Hétköznapokon 14 órától, péntektől vasárnapig már délelőtt 10 órától nyitva van a kézműves vásár és a forralt bor, a kürtőskalács vagy a kenyérlángos illata váltja egymást, ahogy átsétál a látogató a Fő térről a Szentlélek tér irányába. A kézműves vásár és a gasztrosétány hétköznap 21, péntektől vasárnapig 22 óráig tart nyitva.

További programokról, kedvezményekről a www.adventobudan.hu weboldalon lehet részletesebben tájékozódni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság