Megújul a Csillaghegyi Könyvtár a Bajáki Elemér utcában

Hírek
Közzétéve:

A nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő Menczer Erzsébet képviselőjelölttel a tavaly bezárt intézményben tartott sajtótájékoztatón elmondta: a munkálatok megkezdéséhez százmillió forinttal járult hozzá a kormány.

Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója kiemelte a tervezett felújítás érinti a gépészeti és a szerkezeti elemeket, illetve a tetőtér bővítését, valamint az udvar rekonstrukcióját is. Az átalakítások után – a teljes körű megújulás mellett – nő a könyvtári olvasótermek területe, a kibővült tetőtérbe pedig előadóterem és két kézműves műhely kerül, valamint akadálymentesítik az épületet.

Menczer Erzsébet arra emlékeztetett, hogy a könyvtár újranyitását a helyi lakók több fórumon is kezdeményezték. Mint mondta: a csillaghegyiek életében régmúltra nyúló hagyománya van az intézménynek, 1933-as felépülését a Csillaghegyi Polgári Kör kezdeményezésére az ott élők adományaiból hozta létre. Az épületben a hatvanas évektől működő könyvtár pedig kötelező feladatain túl a közösségi élet fontos színtere lett.

Az átalakítások után az egykori közösségi házat a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Csillaghegyi Fiókja közösen használja majd. A kormány támogatását a főváros hatvanmillió forinttal egészíti ki, a III. kerületi önkormányzat pedig az előkészítő munkákat és a tervek elkészítését vállalta magára.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság