Rendezvények új szervezésben

Hírek
Közzétéve:

–  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kulturális célú feladatellátása során kiemelt helyet biztosít a kerületi nagyrendezvényeknek. Az Óbuda Napja, az Óbudai Nyár, az Óbudai Advent, valamint a gasztrofesztiválok, például az Óbudai Sör- illetve Borfesztivál, jelentősen növelte a kerület imázsát, turisztikai értékét, kiemelt szerepe van az óbudai lakosság közösségépítésében. Ezek szervezését és lebonyolítását korábban – 10 éven keresztül – a Lőrincz Edina igazgató asszony által vezetett Óbudai Kulturális Központ, az utóbbi évben pedig az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Ponttal közösen végezte. A rendezvények sikere, elismertsége egyre komplexebb szervezést igényel, amely során támaszkodunk majd a kultúrközpont tapasztalataira. A teljes körű előkészítés, kivitelezés koordinálása, elő- és utómunkálatainak elvégzése, megújítása indokolta az önálló szervezeti egység létrehozását. Ennek érdekében július 1-jétől megalakul a rendezvényszervezési csoport, az óbudai nagyrendezvények teljes körű szervezésére és lebonyolítására.

– Hogyan fogadta az új megbízatást?

– Először is nagyon örülök, hogy továbbra is bizalmat kaptam egy nagyon szép és hozzám közelálló feladat ellátására. Harmincnégy éve élek Óbudán. Amikor először átjöttem a Fő téren, arra gondoltam, hogy milyen gyönyörű helyszín és milyen jó rendezvényeket lehetne itt szervezni. Akkor még egészen máshol dolgoztam és nem gondoltam volna, hogy ez megvalósul. Az Óbudai Kulturális Központtal, az Esernyőssel és most külön csoportként ezt csinálhatom. Azt hiszem, igazán szerencsés ember vagyok. Nem idegen terület ez számomra, hiszen évekig az ÓKK igazgatóhelyetteseként dolgoztam, ahol a kerületi nagyrendezvényekért is felelős voltam. A múlt évben lettem az Esernyős Kft. vezetője, rengeteg kulturális programot hoztunk létre, de a nagyrendezvények közül az Óbudai Sörfesztivált is mi szerveztük.

– Milyen pozíciót foglal el jelenleg Óbuda a főváros kulturális térképén a rendezvények szempontjából?

– Óbuda a kulturális programok, az ingyenesen látogatható fesztiválok sorában a fővárosban kiemelkedő helyet foglal el. A helyi identitás, az óbudai közösség erősítésére szervezett programok túlnőtték a kerület határait. Mára a helyi lakosságon kívül Budapest más kerületeiből, a környező településekről és egyes programokra vidékről is érkeznek a látogatók. A rendezvények ma már nem csak Óbuda közösségét, hanem a városrész imázsát is erősítik, komoly kulturális turisztikai vonzerőt is jelentve. Az évről évre színvonalasabb programok minden alkalommal kihívást jelentenek. Ma már az számunkra a kérdés, hogy mivel tudjuk ezt még fokozni?

– Mivel lehet erősíteni a programok minőségét?

– Számos ötlet van a fejünkben. Ebben az évben az Óbudai Bornapok és az Óbudai Advent szervezését már a háromfős, az évek során összeszokott csapatunk végzi. A bornapokra is vannak új elgondolások, amivel bővíthetjük a boros gazdák által az elmúlt öt év tapasztalatai alapján „Budapest legkulturáltabb boros rendezvényeként” definiált eseményt. Az Óbudai Advent eddig is megérdemelten sok figyelmet kapott, de ha lehet, még bővebb és színesebb kínálattal szeretnénk előállni. Úgy gondolom, azáltal, hogy minden időnkkel, energiánkkal és tudásunkkal a nagyrendezvényekre tudunk koncentrálni, lehetőség nyílik azok megújítására, új partnerek bevonására. Remélem, hogy a kulturális, civil, vagy akár a gazdasági szférában kialakított együttműködések erősödnek, új partnerek kapcsolódnak, hiszen Óbuda olyan sokrétű és szerteágazó a kultúra területén is. A partnerség megtartása a sikeres munka feltétele.                                    

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság