Színes kerület: még tart a szavazás

Hírek
Közzétéve:

 

A kerület panelépületei közül sok esett már át felújításon. Ezek az egykor szürke, egyhangú épületek ma különféle színekben, mintákban pompáznak. Sajnos azonban – mivel ezek a felújítások társasházanként történtek – az esztétikai eredmény sok helyen elég kaotikus lett, és a lehetőségeknél kevesebbet javít csak a városképen.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ezért idén februárban ötletpályázatot hirdetett: a résztvevők nyolc békásmegyeri panelház homlokzatát álmodhatták újra. A Sarkadi Imre utca és a Jós utca között található lakóépületek így – legalábbis papíron – művészi kiállítóterekké váltak, amelyek végül 13 pályázó fantáziáját indították be. Ezek közül választotta ki a szakértő zsűri azt az ötöt, amelyről május 4-ig a lakosok hozhatják meg a végső döntést.

Április 20-ra ezért tervbemutatót szervezett a pályázatot bonyolító Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Kft., ahol az érintett társasházak lakói az öt „döntős” pályaművet az alkotók tolmácsolásában ismerhették meg. Itt a prezentációkon túl az előszűrést végző zsűri szakmai véleménye is elhangzott, majd beszélgetésre került sor az alkotókkal. Eközben megtudhattuk, hogy

  • milyen állatokat rejtett el az I. számú pályamű alkotója;
  • hogy kerülnek a falra a híres magyar festők (II. sz. pályamű);
  • mit kellett hajtogatni a III. számú pályázathoz;
  • hány fajta „békás” növény van a IV. sz. alkotás készítői;
  • mitől ilyen színes az V. számú pályamű.

A beszélgetéseket követően szavazni is lehetett, de aki erről lemaradt volna, annak sem kell aggódnia: május 4-ig várjuk a szavazatokat az obvf.hu/szavazas weboldalon, vagy személyesen a Heltai Idősek Klubjában (Madzsar József utca 7-11.). A weboldalon a pályaművek is részletesen megismerhetőek. Az ötletpályázat végeredményéről az érintett ingatlantulajdonosok szavazatai döntenek, ám szimpátiaszavazatával minden érdeklődő véleményt mondhat a művészi ötletekről.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság