Világszínvonalú mammográfiás röntgen a Margit Kórházban

Hírek
Közzétéve:

A beszerzett digitális mammográf készülékkel stabilabb és sokkal magasabb lett a vizsgálatok minősége, ami biztonságosabb betegellátást jelent. Az új berendezés az egyik legkorszerűbb gép, a világban piacvezető a szűrőállomások között. Sugárdózisa 30-40%-al alacsonyabb a korábbi technikánál, a digitalis képtárolás és az előhívó vegyszerek hiánya a környezetvédelmi elveknek jobban megfelel. Az új készülékkel a legkisebb, néhány milliméteres sejtszaporulatok is idejében felfedezhetőek.

Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője az átadás alkalmából rendezett eseményen azt mondta, a kormány továbbra is olyan intézkedéseket hoz, amelyek mindenkinek jobb körülményeket biztosítanak az egészségügyben. Többet fordítanak a továbbiakban az egészségügyi intézmények korszerűsítésére, modern eszközök beszerzésére, valamint az egészségügyben dolgozók minél magasabb anyagi és erkölcsi megbecsülésére. A miniszter közölte, az elmúlt közel harminc év legnagyobb – 500 milliárd forintos – fejlesztését hajtják most végre az egészségügyben. Ennek keretében újulnak meg országszerte kórházak és rendelők. Az Egészséges Budapest Programmal a főváros történetének legnagyobb kórházfejlesztése indult el a két évvel ezelőtti döntésnek köszönhetően.

A Szent Margit Kórház a III. kerület egészségügyi életének megkerülhetetlen sarokpontja, Óbuda betegei sokat köszönhetnek az intézménynek. A páciensek számára nem mindegy, hogy milyen ellátási színvonalat képvisel az intézmény a fővárosi kórházak viszonylatában. A szolgáltatásokhoz fűződő lakossági vélemény megismerésére májusban elindítottunk az Óbudai Egészségügyi Konzultációt, hogy feltérképezzük azokat a pontokat, ahol a hiányosságok, hibák a legszembetűnőbbek. A mai nap eseménye, az új digitális mammográf készülék átadása sem független az említett felméréstől. Ez idáig sok esetben a diagnózishoz más kórházakba kellett küldeni a betegeket, ahol több hónapos, esetenként féléves várakozási idő volt. Az új gép ezt a kellemetlen helyzetet mostantól kiküszöböli – hívta fel a figyelmet Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Hozzátette, a Szent Margit Kórház nagy lépésekkel zárkózik fel az uniós forrásokból korszerűsített nagy egészségügyi ellátó intézményekhez, s a folyamatos fejlesztések révén a III. kerület szakrendelői, háziorvosi hálózata is megfelelő színvonalú körülményekkel és szolgáltatásokkal várja Óbuda és az agglomeráció lakosságát.

Nagy Anikó egészségügyi államtitkár azt hangsúlyozta: arra törekednek, hogy a kor színvonalának megfelelően minden kórházban folyamatosan javítsák az eszközállományt és a betegbiztonságot. A betegbiztonság, a népegészségügyi programok elindítása a következő időszakban is kiemelt ügy lesz – hangsúlyozta hozzátéve, hogy a nemzeti egészségprogramok része lesz a kardiológiai, az onkológiai, a krónikus mozgásszervi, valamint a gyermekgyógyászati betegségek kezelése, megelőzése. Kitért arra is, hogy a kórházi fertőzések területén is készen állnak egy országos programmal.

 

Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója közölte, az elmúlt évek egyértelműen igazolták a központ létjogosultságát, hiszen folyamatosan emelkedett a szűrésen részt vevők száma. Egy ilyen nagy forgalmú emlőszűrő állomás és diagnosztikai centrum, amely a II. és a III. kerületét, valamint az agglomeráció pest megyei településeit látja el, csak korszerű gépparkkal tudja folyamatosan, magas színvonalon kiszolgálni az embereket – mondta hozzátéve, hogy a beszerzett eszközök ennek a lehetőségét teremtik meg.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Új templom épül a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Kozma Zsuzsát az Óbudai Temetőben helyezik örök nyugalomra

Hírek
Közzétéve:

A világ legóbudaibb szeglete – Miben első a harmadik?