„Identitás és városmarketing” különdíjat kapott kerületünk

Hírek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Kerületünk elnyerte a Településfejlesztési Szövetség által kiírt Településfejlesztési Díj 2023. évi pályázat „Identitás és városmarketing” különdíját; 2022-ben a közterületek kreatív újrahasznosítása, újraértelmezése témában kis költségvetésű közösségfejlesztő projekteket hajtott végre. Az elismerő díjat Béres András alpolgármester, Kemény Vagyim az Óbudai Anziksz főszerkesztője és Fülöp Johanna az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. projektkoordinátora ünnepélyes keretek között vette át. 

A Településfejlesztési Szövetség úgy ítélte meg, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata egy olyan kis költségvetésű közösségfejlesztő projektet valósított meg, amely sokak számára példamutatást jelenthet. A lakosság által használt, de elhanyagolt közterületek, városi terek kreatív újra felfedezése és újraértelmezése során az önkormányzatunk padfestési akciót, közösségi aszfaltfestést, hangséta útvonalat alakított ki, újrahasznosított és kölcsönzött elemek segítségével pop-up szabadidőparkot hozott létre, szív fotópontot létesített. A III. kerületiek bevonásával megvalósuló tevékenységeknek közösségfejlesztő hatása is volt, erősítette az egyes közterekhez való kötődést. A pop-up szabadidőpark rövid időn belül kihasználatlan területből egy kreatív játszó- és találkozási térré vált, míg a fotópont és a Kassák Korridor elnevezésű hangséta útvonal arra ösztönözte a helyieket, hogy turistaként rácsodálkozzanak a környezetükre, annak természeti és épített értékeire.
Az említett akciókat és a kerület további, kreatív, smart jellegű elemeit népszerűsítő  https://obuda.city weboldalunk elindítása is a 2022-es év hozománya volt.

Legklímabarátabb kerületként a projektek során kiemelt figyelmet fordítottunk arra is, hogy környezettudatos megoldásokra törekedjünk. (pl. pop-up városi park kizárólag újrahasznosított elemekből valósult meg)

A Településfejlesztési Szövetség szerint a fejlesztések befogadó és fenntartható módon valósultak meg kerületünkben, reagálva a közösségi tervezés során felmerülő helyi igényekre – mindezt alacsony költségvetésből megvalósítva.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság