Ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületben, március 20-án

Hírek
Közzétéve:

Ahogy a korábbi években megszokhattuk, idén is minden hónapban ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás segíti kerületünk lakóit, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány együttműködésének keretében.

 

Ha eddig valaki nem tudta volna, az elmúlt hónapok sajnálatos történései annak is világossá kellett, hogy tegyék: a gyermekvédelem borzasztóan fontos, és Magyarországon sajnos némiképp elhanyagolt tevékenységi terület.

A III. kerületben szerencsére immáron három és fél esztendeje van jelen a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, akik önkormányzatunkkal együttműködve dolgoznak a helyi gyermekvédelmi rendszer hatékonyabbá tételéért. Ezen időszakban az alapítvány munkatársai rengeteg képzést, tanfolyamot szerveztek, személyes előadásokon és e-mail kurzusokban osztották meg a modern kor gyermekeket érintő kihívásairól szóló ismereteket a szakemberekkel és a szülőkkel. Tevékenységüknek köszönhetően nőtt a kerületben élők és az itt dolgozók tájékozottsága a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben, de persze ennek a munkának sosincs vége.

Az együttműködés egyik legfontosabb alappillére a III. kerületieknek szóló ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás. A havonta egyszer megrendezésre kerülő „fogadóórák” hasznosak lehetnek szülőknek, szakembereknek, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőtteknek egyaránt, hiszen számtalan olyan kérdés merülhet fel a mindennapokban, amelyre egyedül nehéz megtalálni a választ. Legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, válásról, láthatásról, bántalmazásról, vagy éppen digitális szülőségről, gyermekrészvételről, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa a szolgáltatás keretein belül bármilyen gyermekvédelemmel és gyermekjogokkal kapcsolatos kérdésben rendelkezésre állnak.

 

Keressenek bátran minket március 20-án is, 14:00-17:00 között, online állunk rendelkezésükre.

 

Álljunk ki a gyerekek biztonságáért, és lépjünk fel közösen a gyermekbántalmazás minden formája ellen!

 

Az ingyenes jogsegély további tervezett időpontjai 2024 első félévében:

április 17., 14:00-17:00

május 15., 14:00-17:00

június 19., 14:00-17:00

 

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

 

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

 

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság