„Miből élünk?” – December 18-áig zajlik a Központi Statisztikai Hivatal adatfelvétele

Hírek
Közzétéve:

2023. szeptember 1. és december 18. között zajlik az Európai Központi Bank szervezésében, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által végzett nemzetközi „Miből élünk” című adatfelvétel. A felmérésben 15 ezer, kétlépcsős, rétegzett mintavétellel kiválasztott háztartást kérdez meg a KSH.

Az adatgyűjtés a háztartások gazdasági viselkedésének megértéséhez nyújt más módon be nem szerezhető, értékes információkat, és a célja az, hogy az Európai Unió, illetve a tagállamok döntéshozói uniós szinten összehasonlítható adatokat kapjanak a háztartások vagyoni helyzetéről, jövedelmi viszonyairól, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, eladósodottságának mértékéről.

Az adatfelvétel sikerességéhez alapvető  fontosságú, hogy a válaszadásra kiválasztott háztartások minél nagyobb arányban töltsék ki a kérdőívet.

A felvételbe bevont háztartások levélben kapnak felkérést az adatszolgáltatásra. Az online felületen kitöltők 10 000 Ft értékű, a telefonon, vagy személyesen kitöltők pedig 5 000 Ft értékű vásárlási utalványt kapnak a kérdőívért.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság