Óbudán szúnyoggyérítés lesz július 10-én

Hírek
Közzétéve:

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül Óbudán földi kémiai védekezést végeznek 2023. július 10-én a napnyugta utáni időszakban. Tartaléknapok: 2023. július 11 – július 12.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a
környezetre nincs káros hatással. Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Magyarország Kormánya rendelte el az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.
A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság