Parkolófejlesztés indul Békásmegyeren

Aktuális ügyek Aktuális Kiemelt hírek
Közzétéve:

Békásmegyer területén meglehetősen kis mozgástere van a kerületnek új parkolóhelyek kialakítására, ennek ellenére sikerült olyan lehetőségeket találnunk, amivel összesen 106 új parkolóhelyet létesítünk 2023 nyarán Kelet-Békásmegyeren. 

Az előkészületek során sikerült egy olyan parkolófejlesztési tervcsomagot elkészítenünk, amely mind a hatályos műszaki előírásoknak, mind a fák és zöldfelületek védelmének, mind a területet igencsak terhelő közművek védelmének is megfelel.

Békásmegyer keleti részén parkolóhelyek áttervezésével, valamint újak kialakításával pótoljuk a hiányzó parkolókat. Kiemelten ügyeltünk az újonnan kialakított parkolóhelyek megfelelő eloszlására, hogy lehetőség szerint minden lakóház számára biztosítani tudjunk parkolóhelyeket, könnyen elérhető gyalogos távolságban.

A kivitelezés június 19-én (hétfőn) indul, a munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak. A beruházás ütemezetten fog megvalósulni az alábbi helyszíneken:

  • Boglár utca – Juhász Gyula utca találkozásának környezetében
  • Juhász Gyula utcában (Hatvany L. és Királyok útja közti szakaszon)
  • Hatvany Lajos – Juhász Gyula utca sarkánál
  • Hatvany Lajos – Pille utcai parkolónál
  • Hatvany Lajos utca nyugati oldalán
  • Pünkösdfürdő utcában több helyszínen

A legklímabarátabb kerületként a kivitelezési munkálatok alatt egyetlen fát sem vágunk ki és a parkolóhelyek mellé újabb fákat telepítünk.

A környéken élőket kérjük, hogy mindig figyeljék az aktuális felhívásokat! A kivitelezéssel járó kellemetlenségek miatt előre is szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság