Szavazzon Ön is! – Gyalogátkelő létesítése a Mátyás király úton

Hírek
Közzétéve:

A „Zebra a III. kerületi Mátyás király úton” címet viselő ötlet is bejutott azoknak a körébe, amelyek a  Fővárosi Önkormányzat által életre hívott közösségi költségvetés programján keresztül valósulhatnak meg.

A főváros minden évben egymilliárd forintos keretet biztosít a budapestiek által beadott legnépszerűbb ötletek megvalósítására.  A beérkezett anyagokat a Főpolgármesteri Hivatal szakemberei, valamint – szükség szerint – az érintett kerületek munkatársai megvizsgálták és lakossági szavazásra bocsájtották.

Szavazatát minden 16. évét betöltött budapesti lakos leadhatja augusztus 30. és szeptember 30. között az alábbi oldalon keresztül: https://otlet.budapest.hu/szavazas-inditasa. (Személyesen a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárakban, a Főpolgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálati Irodájában, az Idősek Információs Pontján, és utcai kitelepülések alkalmával lehet szavazni.)

Gyalogátkelő létesítése a Mátyás király úton

Évek óta jelenlévő igény, hogy olyan gyalogátkelő hely legyen a Mátyás király úton,  amely összekötné a Fodros utcát, és az Aradi utcát.  Nagyon sok család ezen az útvonalon viszi be gyalogosan a gyermekét minden nap bölcsődébe, óvodába, iskolába. A környéken vizes játszótér is található, amely nyáron szintén sok gyermekes családot vonz.

Jelenleg az úttesten történő átkelés gyalogátkelőhelyen egy hatalmas kerülővel (11-es útnál van a legközelebbi), vagy nem gyalogátkelőhelyen történhet, amelyet az ottlakók nem éreznek biztonságosnak. /Bár kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában a gyalogos akkor átkelhet az úttesten, ha az úttestre lépés előtt annak veszélytelenségéről meggyőződött, és a közelben (50 méteren belül) kijelölt gyalogátkelőhely vagy alul- illetve felüljáró nem található./

Az utóbbi azért is kiemelten veszélyes, mert jelentős a Mátyás király úton a forgalom. Megkeresésünkre az ötletgazda, Bulyovszki Balázs elmondta a probléma nemcsak a gyermekes családokat érinti, hanem mindenkit, aki sűrűn közeledik arra gyalogosan, hiszen a közeli buszmegállóhoz való eljutás is ugyanezt veti fel az ott élő lakosok körében.

A környéken lévő köznevelési intézményeknek, valamint a környéken lakóknak is igénye lenne a változtatásra, amely most – megfelelő szavazatszám esetén – fővárosi forrásból megvalósulhatna.

Szeptember 30-áig várják a szavazatok leadását: a gyalogátkelőhely létesítéséről  IDE KATTINTVA  lehet bővebb információkat megtudni, az ötletre voksot leadni pedig ITT lehet.

A Főváros által meghirdetett Közösségi költségvetés szavazófelületére idén az alábbi III. kerületi ötletek kerültek be:

  • Csapadékvíz-mentesítés elszivárogtatással a Csillaghegyi-öblözetben
  • Parkmegújítás a Flórián térnél
  • Zebra a III. kerületi Mátyás király úton
  • Új zebra a III. kerületi Dózsa György utcán
  • Gyalogátkelő létesítése a Hadrianus utca és Madzsar József utca sarkán
  • Közvécé az Árpád híd budai oldalán
  • Gőtés-tó és környezetének rendbetétele
  • Kerékpáros nyom létesítése a külső Bécsi úton

A beérkezett ötletekről bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság