Megalakult a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fóruma – a Békásmegyeri Piac az alapítók között

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

A Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumát  a magyarországi vásárcsarnokok és piacok közül jelenleg tizennégy szervezet hozta létre klaszter rendszerben, a hangsúly a szakmai együttműködésen van.  Az alapító tagok között van a Békásmegyeri Piac, melynek képviseletében Krébesz Dániel, Óbuda-Békásmegyer Piac Igazgatóság igazgatója írta alá az okiratot.

A szeptember 6-i alakuló ülés helyszíne szimbolikus: a Vámház krt.-i Vásárcsarnok, „A Nagycsarnok”, Budapest és Magyarország első számú Vásárcsarnoka egy olyan műemlék épület, amelynek létrehozása nyitotta meg a vásárcsarnokok építését és létesítését Budapesten és Magyarországon egyaránt 1890-es években.

„Az Együttműködési Fórum megalakulása azért is jelentős, mert jelenleg a vásárcsarnokoknak, piacoknak nincs ilyen jellegű szakmai szerveződése. Ez az Együttműködés teremti meg a lehetőségét annak, hogy ennek a szektornak a szereplői a jövőben hatékonyan, összehangolt munkával jelenjenek meg a gazdasági életben, és kommunikáljanak, nemcsak az agrárium, az élelmiszeripar és az élelmiszer-kiskereskedelem felé, de legfőképpen a vásárlók és a nagyközönség felé is” – fogalmazott az esemény házigazdája, Földes Tamás, az ugyancsak alapító szervezet, a Budapest Vásárcsarnokai Kft. ügyvezető igazgatója.

 

„Innovatívnak és hasznosnak tartjuk a kezdeményezést, ezért csatlakoztunk hozzá alapító tagként. A vásárcsarnokok és piacok közötti szakmai együttműködés mindannyiunknak előnyös, teret ad közös projektek szervezésének, a fejlődési lehetőségek keresésének és annak is, hogy szükség esetén a vásárlók felé irányuló kommunikációt összehangoljuk” – mondta az Együttműködési Fórum megalakulása után Krébesz Dániel, Óbuda-Békásmegyer Piac Igazgatóság igazgatója. 

A tizennégy alapító tag várja a további csatlakozók jelentkezését: a lehetőség nyitott valamennyi, Magyarországon működő vásárcsarnok, piac számára, tulajdonviszonyoktól, működési formától, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság