Szúnyoggyérítés lesz a Barát-pataktól az Összekötő hídig július 14-én

Hírek
Közzétéve:

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy 2023. július 14-én, napnyugtától hajnali 4:00 óráig a III. kerületben, a Barát-pataktól az Összekötő hídig földi úton történő, kémiai szúnyoggyérítés lesz. Pótnapok ( nem megfelelő időjárás esetén):  2023. július 17. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A világ legóbudaibb szeglete – Miben első a harmadik?

Hírek
Közzétéve:

Ti hogyan készítitek a sertéspörköltet? – Roma ízek első főzőversenye Óbudán

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Így változik a fúrt kutak engedélyezése