Változtak a kerületben a patkányirtáshoz szükséges elérhetőségek

Hírek
Közzétéve:

A korábbiakhoz képest új nevet kapott a fővárosban a patkányirtást végző cég, illetve részben megváltoztak a bejelentésekkel kapcsolatos elérhetőségek is.

A patkányirtás kiemelt fontosságú tevékenység, mivel a rágcsálók beveszik magukat az eldugott helyekre, megrágják a burkolatokat, vezetékeket, emellett rohamosan rontják az épület és a környék higiéniai mutatóit, illetve különféle betegségek terjedésében is szerepet játszanak.

Gyérítésüket Budapest teljes területén térítésmentesen a Fővárosi Önkormányzattal kötött szerződés értelmében a Deratizációs Központ Konzorcium végzi. A sikeres beavatkozások érdekében kiemelt fontosságú a Fővárosi Önkormányzat felé történő patkányészlelések megtétele. Ahhoz, hogy a rágcsálók jelenlétét csökkentsük a kerületben, nemcsak az élő állatokat, hanem a tetemeket is fontos bejelenti.

A rágcsálófajjal kapcsolatos bejelentést elsősorban a Főpolgármesteri Hivatal által kifejezetten erre a célra létrehozott online felületen érdemes megtenni, amelynek az elérhetősége: https://patkanybejelentes.budapest.hu, vagy telefonon, a 06-1-327-1957 illetve a 06-1-999-9322 számokon.

Az észlelt rágcsáló tetemeket  az alábbi oldalon elektronikus úton lehet jelezni: https://budapest.hu/Lapok/Szolgaltatas/patkanybejelentes.aspx.

Ez úton is köszönjük a lakosság közreműködését!

Tegyünk együtt Óbuda-Békásmegyer tisztaságáért!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság