Február 1-én ismét ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Újabb évébe lépett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány együttműködése, melynek jegyében idén is minden hónapban ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás segíti kerületünk lakóit.

Amikor 2020 őszén Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a segítségkérés szándékával megkereste a Hintalovon Alapítványt, a helyi gyermekvédelmi rendszer bizony igencsak ingatag lábakon állt. Az azóta eltelt időszakban sok változás történt: az alapítvány munkatársai rengeteg különféle képzést tartottak a kerületben gyerekekkel foglalkozók számára, részt vettek a jelzőrendszer megerősítését célzó projektekben, személyes előadásokon és e-mail kurzusokban osztották meg a modern kor kihívásairól szóló ismereteket a szakemberekkel és a szülőkkel.

Az együttműködés egyik legfontosabb alappillére a III. kerületieknek szóló ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás. A havonta egyszer megrendezésre kerülő „fogadóórák” hasznosak lehetnek szülőknek, szakembereknek, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőtteknek egyaránt, hiszen számtalan olyan kérdés merülhet fel a mindennapokban, amelyre egyedül nehéz megtalálni a választ. Legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, válásról, láthatásról, bántalmazásról, vagy éppen digitális szülőségről, gyermekrészvételről, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa a szolgáltatás keretein belül bármilyen gyermekvédelemmel és gyermekjogokkal kapcsolatos kérdésben rendelkezésre állnak.

Keressenek bátran minket február 1-én is, hiszen a célunk közös: a helyi gyermekvédelmi rendszert hatékonyabbá téve kiállni a gyerekek biztonságáért, és fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az ingyenes jogsegély további időpontjaival hamarosan jelentkezünk.

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

 

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

 

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság