Fővárosi Közösségi Költségvetés – Gőtés-tó és környezetének rendbetétele

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A főváros minden évben egymilliárd forintos keretet biztosít a közösségi költségvetésből a budapestiek által beadott legnépszerűbb ötletek megvalósítására. Idén nyolc III. kerületi téma is bekerült a lehetséges nyertesek közé, köztük a Gőtés-tó infrastrukturális fejlesztésének megvalósítása is.

A Derda Ádám (Óbuda-Békásmegyer 12. választókerületének képviselője) által beadott anyagban eredetileg a Gőtés-tó vizes élőhelyének teljes rekonstrukciója szerepel, azonban ez már a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható 120 millió forintos forráskeretébe nem fér bele.  Az ötlet második részében javasolta infrastrukturális fejlesztések viszont igen, amelyet elfogadtak, és közösségi szavazásra bocsájtottak a szakemberek.

Az elfogadott ötlet által – a megfelelő szavazatszám elérése után – lehetőség nyílna elsősorban a könyéken lakók, valamint a Gőtés-tóhoz pihenés céljából ellátogatók számára, hogy rendezettebb feltételek mellett tölthessék el szabadidejüket. A tó körüli park rendezésével, kukák, padok kihelyezésével,  a kerítés rendbetételével és a terület alkalmassá tételével a minőségibb közösségi életet lehetne az adott területen elérni.

A Gőtés-tó infrastrukturális fejlesztésének megvalósítására IDE KATTINTVA adhatja le szavazatát.

Az egyedi természeti értékekben gazdag terület azonban csak időnkénti revitalizációval maradhat meg a mostani állapotában, szükséges lenne az élőhely teljes rehabilitációja is. A zöldfelület minősége, funkciói is javításra, bővítésre szorulnak.

Szavazatát minden 16. évét betöltött budapesti lakos leadhatja augusztus 30. és szeptember 30. között az alábbi oldalon keresztül: https://otlet.budapest.hu/szavazas-inditasa. (Személyesen a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárakban, a Főpolgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálati Irodájában, az Idősek Információs Pontján, és utcai kitelepülések alkalmával lehet szavazni.)

 

A Főváros által meghirdetett Közösségi költségvetés szavazófelületére idén az alábbi III. kerületi ötletek kerültek be:

  • Csapadékvíz-mentesítés elszivárogtatással a Csillaghegyi-öblözetben
  • Parkmegújítás a Flórián térnél
  • Zebra a III. kerületi Mátyás király úton
  • Új zebra a III. kerületi Dózsa György utcán
  • Gyalogátkelő létesítése a Hadrianus utca és Madzsar József utca sarkán
  • Közvécé az Árpád híd budai oldalán
  • Gőtés-tó és környezetének rendbetétele
  • Kerékpáros nyom létesítése a külső Bécsi úton
    A beérkezett ötletekről bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság