Folytatódnak az ingyenes ismeretterjesztő előadások

Hírek
Közzétéve:

2018-ban is az Óbudai Társaskörben a Szent Margit Kórházzal közösen, az Egészségakadémia programsorozattal párhuzamosan rendezik meg a San Marco Szabadegyetemet, amely mindenki számára értékes és hasznos egészségügyi információkkal szolgál, és továbbra is ingyenesen látogatható. Január 29-én az előadás-sorozat érdekes gasztroenterológiai előadásokra hívja elsősorban azokat, akik bármilyen emésztőszervi, emésztő rendszeri betegségben szenvednek vagy egyéb bélproblémával küzdenek, de azokat is, akiknél a gyanúja felmerült, vagy szeretnék megelőzni a kialakulását.

Hosszú múltra tekint vissza a kifejezetten az idősebb korosztály egészséges életvitelét erősítő és a nyugdíjas embereket érintő problémákkal foglalkozó Egészséges Ezüstkor című ismeretterjesztő előadássorozat is, amely havonta kerül megrendezésre az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény dísztermében. Az első előadásra január 31-én kerül sor, amelyet Dr. László-Bencsik Ábel, a Magyarországi gyógynövények képes enciklopédiájának szerzője tart a „Népbetegségek gondozása és gyógyítása gyógynövényekkel és növényi gyógyszerekkel” címmel.

Az előző években hatalmas népszerűségre tett szert az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által elindított ingyenes egészségügyi szűrőprogram. A kerületben élők egészségének megőrzése és a betegségek megelőzése kiemelt fontosságú feladat, ezért és a hatalmas érdeklődésnek, a lakosság proaktív hozzáállásának köszönhetően az Egészségkörút Óbudán sorozat 2018-ban is folytatódik. Az első szűrőnap február 24-én a Vörösvári úti szakrendelőben kerül megrendezésre, ahol a résztvevők urológiai, szájüregi, anyajegy és kardiológiai szűrésen vehetnek részt. Kérhetnek továbbá hasi ultrahangot, szemészeti és hallásvizsgálatot, testösszetételmérést, vagy táplálkozási tanácsokat is.

Az előadássorozatok és az Egészségkörút része az önkormányzat átfogó egészségügyi programjának, az Örlős Programnak, melyről részletesen olvashatnak a www.megujulo.obuda.hu weboldalon.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Továbbra is harcolunk az illegális hulladéklerakás ellen

Hírek
Közzétéve:

A víz világnapja és a 120 éves Csillaghegyi Ásványvíz

Hírek
Közzétéve:

Lengyel testvérvárosunkkal közösen nyertünk EU-s pályázatot