Számítástechnika képzés önkormányzati támogatással

Hírek
Közzétéve:

 A Költségvetési Szerveket Kiszolgáló Intézmény (KSZKI) IT Oktatási Csoportja az előző évekhez hasonlóan eredményes tanévet zárt.

Az önkormányzat jelentős támogatásával kedvezményes tanfolyamokat szerveztek a kerületi nyugdíjasoknak, amelyek ismét nagy érdeklődést váltottak ki: közel százötvenen jelentkeztek az Óbuda újságban közzétett hirdetés megjelenését követően. 2016 szeptembere és 2017 júniusa között 70 új hallgatót fogadott az intézmény kezdő csoportjaiba, és 70-nél többen vettek részt emeltebb szintű kurzusokon is.

A kezdőknek és időseknek szervezett tanfolyamok több részből állnak, amelyek egymásra épülnek, de külön-külön is lehet rájuk jelentkezni.

Első lépések – a számítógép bekapcsolásától az első email elküldéséig. Második fejezet – internetes böngészés, levelezés, szövegformázás, nyomtatás. Harmadik kör – eddigi témák elmélyítése képek kezelésével kiegészítve. Negyedik tétel – az eddig tanultak ismétlése bemutató készítéssel és némi táblázatkezelős számolgatással kibővítve. PC-s gyakorlatok – az eddig megszerzett ismeretek elmélyítése.

Szintén önkormányzati támogatással folytatódott az elmúlt tanévben az országosan is elismert diák ECDL- program.

Az érdeklődő gyerekek iskolától és természetesen a felkészítő pedagógustól függően hatodik vagy hetedik osztályos korukban regisztrálnak a programra, így az önkormányzat támogatásával térítésmentesen megkapják ECDL Base (régi elnevezése ECDL Start) vizsgakártyájukat.

A tanulók a három kötelező témakör – számítógépes alapismeretek; szövegszerkesztés; online alapismeretek – és a negyedik – prezentáció – modul tananyagából a pedagógusok irányításával, sok esetben szülői segítséggel is felkészülnek, majd megszerzett tudásukról gyakorlati vizsgák keretében adnak számot.

Az ECDL-vizsgák helyszíne a KSZKI, mint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által akkreditált 310. számú vizsgaközpont.

Az elmúlt időszakban 191 új tanulót regisztrált, ők jellemzően két modulvizsgát tettek a két félév alatt. Az egy évvel korábban jelentkezett hallgatók száma meghaladta a 240-et, nagy részük sikeresen letette a harmadik és negyedik vizsgáját, és megszerezte a nemzetközileg is elfogadott ECDL Start bizonyítványt.

Ezt a programot 2009 óta teszi lehetővé az önkormányzat, annak érdekében, hogy fejlődjön a kerületben lakó és tanuló fiatalok informatikai kultúrája és javuljanak későbbi munkaerő-piaci esélyeik.

2017 áprilisában a KSZKI vizsgaközpont munkáját „a digitális írástudás terjesztéséért és az ECDL-program kiváló üzemeltetéséért” immár másodszor dicsérő oklevéllel ismerte el a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság