Július második felében elindulnak a parkolófejlesztési kivitelezési munkák a Bogdáni úton

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

A Szentendrei út 32-34. szám közötti kis közpark és az ahhoz kapcsolódó kisebb zöldfelületek megújítása a múlt év végére megvalósult. A szintén a projekt részeként megújításra kerülő parkoló kivitelezési munkái is megkezdődnek hamarosan.

Előzmények és a megújítás szükségessége

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat tulajdonában lévő Szentendrei út – Bogdáni út – Meggyfa utca által határolt területen található parkoló jelenleg murva burkolattal van ellátva, rossz állapotban van, rendezetlen és a vízelvezetése nem megoldott. Számos lakossági panasz érkezett korábban az Önkormányzathoz a parkoló állapotával kapcsolatban. A szomszédos területen a Szentendrei út 32-36. szám alatti társasházak közötti zöldterület rehabilitációja 2022. december végére készült el, így ehhez kapcsolódva a parkoló fejlesztését az idei évben kívánja megvalósítani az Önkormányzat.

Ami történni fog

A felújítás során 22 férőhelyes, térkő burkolatú parkoló kerül kialakításra, 12 db a társasház előtt, 10 db pedig a Bogdáni út felőli oldalon. A merőleges parkolók hossza az engedélyes tervek alapján 4,5 m, szélességük pedig 2,5 m. A Bogdáni út menti parkolóhelyek között kisebb szigetek épülnek a fásítás, zöldfelületek növelése és a közművek védelme érdekében. A parkolóba az épület előtt húzódó tűzoltó felvonulási úton keresztül lehet majd bejutni, mely egy szakaszon kivehető poller sorral kerül lezárásra a gépjárművek elől. A jelenlegi behajtó átépítésre kerül, döntött szegéllyel fog csatlakozni a közúthoz és egy „Elsőbbségadás kötelező” KRESZ tábla is kihelyezésre kerül, de a tervezett munkák a meglévő forgalmi rendet nem módosítják. A biztonságos vízelvezetés biztosítása érdekében ikervíznyelő kerül beépítésre.

A munkálatok ütemezése

Az építési munkák július második felében veszik kezdetét, a megújult parkoló pedig a tervek szerint az ősz folyamán kerül átadásra a lakosság részére.

Az építkezés ideje alatt előre is köszönjük az ott élők és az arra közlekedők szíves türelmét! Bízunk benne, hogy a megújulásra kerülő terület emelni fogja a környék lakosságát érintő parkolási lehetőségek színvonalát.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság