Júliusban is lesz ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Tombol a nyár, de ez nem jelenti azt, hogy megáll az élet: ha valakinek tanácsra, segítségre van szüksége gyermekek testi-lelki biztonságát érintő kérdésekben, július 24-én online formában kaphat választ a szakemberektől.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020 óta dolgozik együtt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkatársaival a kerületi gyermekvédelem megerősítésén és hatékonyabbá tételén. Küldetésünk, hogy a kerületben élők és az itt dolgozók a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát végezve tudjanak kiállni a gyerekek biztonságáért, és fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az együttműködés során az alapítvány rengeteg képzést, tanfolyamot szervezett, személyes előadásokon és e-mail kurzusokban osztotta meg a modern kor gyermekeket érintő kihívásairól szóló ismereteket a szakemberekkel és a szülőkkel. A közös munka másik alappilléreként az érintettek minden hónapban ingyenes jogsegélyt és gyermekjogi tanácsadást vehetnek igénybe, amely alkalmakon a Hintalovon jogász és pszichológus kollégái segítenek mindazoknak, akiknek kérdésük van digitális szülőséggel, bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekkel, válással, láthatással, bántalmazással, vagy bármely más, gyermekeket érintő dilemmával kapcsolatban.

Keressenek bátran minket július 24-én is, 14:00-17:00 között, online állunk rendelkezésükre.

Álljunk ki a gyerekek biztonságáért, és lépjünk fel közösen a gyermekbántalmazás minden formája ellen!

Az ingyenes jogsegély további tervezett időpontjai 2024-ben:

augusztus 27., 14:00-17:00

szeptember 18., 14:00-17:00

október 16., 14:00-17:00

november 20., 14:00-17:00

december 11., 14:00-17:00

 

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

 

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

 

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Tegyünk együtt a Római-part tisztaságáért!

Hírek
Közzétéve:

A Főkert kiszáradt fák kivágását végzi a július 8-tól a Hajógyári-szigeten