Óbuda fája 2023 – a szavazás lezárult, megvan az idei nyertes!

Hírek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Idén már harmadik alkalommal hirdethetjük ki, hogy az Óbuda Fája címet – lakossági szavazatok alapján – melyik induló fa nyerte el. A legklímabarátabb kerületként célunk felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a fák esztétikai, ökológiai, egészségügyi és gazdasági szempontból egyaránt hatalmas értékkel bírnak. 

Idén a Főkertészi Iroda közreműködésével 7 fát indítottunk az Óbuda fája 2023 címért, amelyre online lehetett leadni a szavazatokat.  A jelöltekről bővebben IDE KATTINTVA lehet olvasni. A május végétől június végig tartó lakossági szavazás idén is nagy sikerrel zajlott le, sokan adták le voksukat kedvencünkre, amely alapján a legtöbb szavazatot kapó az alábbi fa-jelölt lett:

1. HELYEZETT – 107 SZAVAZATTAL  A JUHARLEVELŰ PLATÁN ( PLATANUS X HISPANICA) LETT  (Idősek Klubja, Meggyfa utca 33.)

A Meggyfa utcai magas és terebélyes platánfa gondosan ápolt, virágos pihenőkertben nagy termetével árnyékot ad. Valószínűleg két fa összenövésével, vagy egy törzssarj megerősödésével keletkezett, együttes törzsátmérőjük közel 130 cm, magasságuk 18 méter körüli. Az idős fa törzse zöldell a mohától és kékes színben játszik a zuzmóktól, amely azt jelzi számunkra, hogy a levegő minősége megfelelő, nem szennyezett.

A nyeremény

A győztes juharlevelű platán megkapja a megtisztelő Óbuda fája 2023 címet, táblát kap, amelyet ünnepség keretében helyezünk el közvetlenül a fa közelében ( erről későbbiekben hírt adunk).

A győztes további jutalma:

  • faápolási vizsgálat – vizuális felmérés, szükség szerint ápoló metszés
  • kezelés, faápolás, növényvédőszeres injektálás
  • információs tábla
  • az obuda.hu-n, az Óbuda újságban és az Óbudai Anzikszban való megjelenés

Köszönjük, hogy idén is sokan részt vettek Óbuda fája megválasztásában! 

Tegyünk együtt a környezetünkért!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság