Rögtönzött történelemóra, élménypedagógia, számháború – 1956 történelmi eseményeire emlékeztek iskolásaink Óbuda Fő terén

Hírek
Közzétéve:

Az idei nemzeti ünnepen a Nagy László Általános Iskola diákjai szakíthattak a hagyományos iskolai ünnepséggel és élménypedagógiai alapokra helyezve emlékeztek meg a forradalom és szabadságharc történelmi eseményeiről. Az ’56-os események hangulatát idéző számháború mellett dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere rögtönzött történelemórát tartott Óbuda impozáns Fő terén. 

Október 20-án, péntek délelőtt a Nagy László Általános 3-5. évfolyamának diákjaitól volt hangos kerületünk Fő tere, izgatottan várták a megemlékezéssel egybekötött közös játékot, amelyet az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. idén először szervezett meg, hagyományteremtő szándékkal.

Dr. Kiss László, polgármester készséggel állt a diákok elé, hogy röviden meséljen az 1956. október 23-án kezdetét vevő forradalom és szabadságharc jelentőségéről. „Október 23-án olyan nemzeti forradalom vette kezdetét, ahol nagyon bátor emberek azért álltak ki, hogy szabadok legyünk. A szabadság az az, amikor mi elmondhatjuk, amit szeretnénk, amikor senki nem büntet meg minket azért, mert véleményünk van, amikor járhatunk iskolába, olyanba, amit mi szeretnénk.

A rögtönzött történelemóra és a játékmesterek ismertetője után felálltak az ellenséges csapatok, a honvédők és az orosz katonák bőrébe bújtak diákok hadai. Izgalmas búvóhelyekkel és a tank szimulációkkal igazán egyedivé vált a a diákok számára az élménypedagógia elemeit használó történelemóra. A harcok elkerített zónában, biztonságos környezetben, mégis szabad mozgást biztosítva zajlottak.

A 200 diákot megmozgató, különleges program célja, hogy az aktív részvétellel még  befogadhatóbbá tegyék az iskolások számára a történelmi eseményeket. A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett eseményt jövőre több iskola bevonásával szeretnék megvalósítani.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság