Újabb elismerések Óbuda-Békásmegyeren! – Három kategóriában is díjazták kerületünk magkönyvtárát

Hírek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:
Nagy örömünkre az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára a magkönyvtári szolgáltatásával több díjat is nyert a nemrégiben megrendezett MATE (Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Körforgásos Gazdaság Elemző Központ)-Zöldinnovációs és Energiahatékonysági Expón.
Idén került megrendezésre az első olyan E-EXPO, amely a fenntarthatóság jegyében elektronikus standokon mutatta be a hazai zöldinnovációkat. A Zöld E-EXPO azokat a magyarországi termékeket, szolgáltatásokat, eljárásokat mutatta be, amelyek a klímacélok magyarországi megvalósítását és egyúttal a hazai gazdaság versenyképességét, zöldgazdasági átállását leginkább támogatják. A díjátadó ünnepség a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gödöllői Szent István Campus Rektori Dísztermében került megrendezésre. 

AZ EZÜSTHEGYI KÖNYVTÁR ÁLTAL ELNYERT DÍJAK:
– az ÉV Zöld Települési Önkormányzati Intézményért Járó Díj 1. hely,
– az Év Zöld Mezőgazdasági Innovációjáért Járó Díj megosztott 3. hely,
– valamint mi nyertük az online meghirdetett közönségszavazást, ezzel a Közönségdíjat, ami a legkedvesebb számunkra.

A Zöld Expo további díjazottjai IDE KATTINTVA érhető el.
Az ország első magkönyvtára
Az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára a könyvtári szolgáltatásokon felül zöldkönyvtári szolgáltatásokat is nyújt a látogatóiknak, amelynek fő irányelvei a környezettudatosság és a fenntartható életmód elősegítése. Az úgynevezett magkönyvtári szolgáltatást, külföldi minta alapján, hazánkban elsőként a III. kerületben adoptálták. A magkönyvtár működése hasonló a dokumentumok kölcsönzéséhez: a vetés időszakában ingyen elvihetők a magcsomagok, de a termő időszak végével, a magfogás után ugyanazt a mennyiséget vissza kell adni. Abban az esetben, ha nem magtermő a növény, akkor más magot is elfogadnak. A vetőmagok könyvtárszakmai módszertannal kerülnek feldolgozásra és szolgáltatásra. Bárki igénybe veheti a szolgáltatást és nem szükséges hozzá könyvtári tagság, csupán egy regisztráció.
Köszönjük szépen, hogy a szavazatokkal támogatták az Ezüsthegyi Könyvtár magkönyvtári szolgáltatását!

További információ a magkönyvtárról

ÓBUDAI PLATÁN KÖNYVTÁR EZÜSTHEGYI KÖNYVTÁRA

1038 Budapest, Ezüsthegy u. 16. +36 1 454 0826

Web: https://platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság