A kerületi fakereső weboldalon az Óbuda fája 2023 jelöltjei is megtalálhatóak

Hírek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer tekintélyes zöldvagyonnal rendelkezik, a fák száma a kerületünkben az egyik legmagasabb a fővárosban. A legklímabarátabb kerületként a fenntartható életmód működtetésére törekszünk, célunk a lakosság együttműködésével egy olyan környezettudatos szemléletmód kialakítása, amely közösen vállal szerepet természeti kincseink megőrzésében.

A hétköznapi környezettudatosság elérésében minden apró lépés, tett számít, a kerület tekintélyes zöldvagyonának védelme érdekében minden egyes fa fontos. Éppen ez okból hoztuk létre a múlt évben – Burján Ferenc,  klíma-, fenntarthatósági és környezetvédelmi ügyekért felelős alpolgármester kezdeményezésére – a harmadik kerületi fákat számontartó weboldalunkat.

A fa.obuda.hu oldal segítségével bármelyikről megtudhatjuk, milyen fa, mikor ültették és milyen igényei vannak. Az oldal bejelentő funkcióval is rendelkezik, amellyel bárki jelezheti az egyes fákkal kapcsolatban észlelt problémákat és észrevételeket.  A honlap célja, hogy a lakosságnak egy újfajta, környezettudatos szemléletet adjon át. Óbuda-Békásmegyer több mint tizennyolcezer fájának adatait fokozatosan építjük bele adatbázisunkba.

Óbuda fája 2023

Önkormányzatunk helyi szinten az országban elsőként indította el két évvel ezelőtt az Óbuda fája programját és a nagy sikerre való tekintettel idén is indulhatnak kedvenc fáink ezen a megmérettetésen. A győztes fa elnyeri a megtisztelő Óbuda fája 2023 címet, táblát kap, amelyet ünnepség keretében helyezünk el közvetlenül a fa közelében. A cím mellé jár  szükség szerint ápoló metszéskezelés, faápolás és növényvédőszeres injektálás is. Célunk, hogy  felhívjuk a figyelmet a közvetlen környezetünkben lévő fákra, azok értékeire és védelmére.

A fákról képekkel ellátott részletes leírást IDE KATTINTVA lehet olvasni.

A Főkertészi Iroda közreműködésével idén 7 fát indítunk az Óbuda fája 2023 címért, amelyre 2023. június 30-a 12:00 óráig online lehet leadni a szavazatokat.

A szavazatot IDE KATTINTVA lehet leadni!

Közös érdekünk a természetvédelem! Tegyünk együtt a lakókörnyezetünk kivételes természeti csodáinak megőrzéséért!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság