Az Ön lakóhelyén mi szépüljön meg? – Írjon nekünk, javasoljon, április elsejéig várjuk az ötleteket

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Idei Közösségi Költségvetésünk javaslattételi szakasza április elsejéig tart. Köszönjük az eddig beküldött ötleteket, és az utolsó héten is arra biztatjuk Önöket: írjanak, mondják el, milyen fejlesztésektől lenne a lakóhelyük szebb, élhetőbb, fenntarthatóbb.

A Közösségi Költségvetés azt jelenti, hogy az otthonunkként gondolunk a helyre, ahol élünk. Csak mi tudjuk, hová kéne egy tető, egy járda, egy biciklitároló, hol lenne helye a zöldítésnek vagy néhány új utcabútornak. Ötlettől átadásig eljutni azonban csak közös gondolkodással, együttműködve és összehangoltan lehet: erre a közös munkára hívjuk Önöket idén is.

Nagy büszkeség, hogy a harmadik kerületben idén már negyedjére indult útjára a Közösségi Költségvetés. A február elsején startoló kampány során összesen hat lakossági fórumot szervezett önkormányzatunk az Óbuda-Békásmegyeren élőknek – az utolsó március 29-én lesz a Békásmegyeri Közösségi Házban 17.00 órától, amelyre nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Az idei Közösségi Költségvetés keretösszege 100 millió forint – ebben az évben sem a körzetek, sem a körzethatárok nem változtak tavalyhoz képest, így ezt az összeget tíz körzetre elosztva összesen tízszer tízmillió forintos fejlesztésre lesz lehetőség a harmadik kerületben.

Március elején, félidőben összesítettük az addig beérkezett javaslatokat, erről szóló összefoglaló anyagunkat ITT tudják elolvasni.

Írjanak nekünk, várjuk javaslataikat április elsejéig.

Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

Lakossági fórumainkról készült beszámolóinkat itt találják:

 

Csillaghegyen március 1-jén beszélgettünk.

 

Az Óhegy Klubházban március 7-én találkoztunk.

 

Kaszásdűlőn március 9-én gondolkodtunk közösen a résztvevőkkel.

 

A San Marco utcában március 21-én ötleteltünk.

 

Az Óbudai Platán Könyvtárban március 23-án beszélgettünk.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság