„Minden javaslat számít, éljenek a lehetőséggel!” – Lakossági fórum az Óbudai Platán Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

Ötödik lakossági fórumunkat tartottuk március 23-án az Óbudai Platán Könyvtárban. Nagyon sokan érkeztek – köszönjük –, és jobbnál jobb javaslatok születtek a közös ötletelés során.

Az Arató Emil téri épület helyisége teljesen megtelt, a Közösségi Költségvetés keretében tartott ötödik lakossági fórumot dr. Kiss László polgármester nyitotta meg. Ezúttal is hangsúlyozta: a Közösségi Költségvetés azért egyedülálló, mert tényleg az itt élők igényeiről és akaratáról szól, az egyes elképzeléseket pedig van mód megvitatni, tökéletesíteni.

Fotó: Pozsonyi Roland

„Az egyik leggyakoribb probléma, hogy mindenki mást szeretne – fogalmazott a polgármester. – Valaki több parkolóhelynek, valaki több zöldfelületnek örülne. Vannak, akik a szomszéd utcát egyirányúsítanák, mások a szomszédos lakóházak mellé sportpályát képzelnek el, ám ezeket a közvetlenül mellettük élők határozottan ellenzik. Jól látható: széttartóak a lakossági igények, és egyik elképzelés sem arról szól, hogy valakinek ne lenne igaza. Látni kell azonban, hogy dönteni ilyen ügyekben olykor mennyire összetett, mennyire nehéz, hiszen e döntések valakiknek kedveznek, ám a másik oldalon komoly érdeksérelmeket látni. És ettől lesz nagyon tanulságos és hasznos ez a munka, amit itt végeznek, végzünk a lakossági fórumon: meghallgatjuk egymást, és a másik igazságát, a másik érveit is figyelembe véve igyekszünk dönteni” – foglalta össze dr. Kiss László.

Fotó: Pozsonyi Roland

A polgármester arra biztatta a jelenlevőket, amint szavazólapra kerülnek a javaslatok, kampányoljanak az egyes elképzelések mellett, buzdítsanak rá másokat is, álljanak ki egymás ötletei és a környék fejlesztése mellett. „Minden javaslat számít. Mert ezek végre nem politikusok ötletei, nem az önkormányzat elképzelései, hanem csakis az itt élőké. Írjanak, szavazzanak, éljenek a lehetőséggel” – hangsúlyozta dr. Kiss László.

Ezt követően a Városfejlesztő munkatársa, a projekt egyik vezetője, Avar Zoltán foglalta össze a Közösségi Költségvetés és az oktató kártyajáték legfontosabb tudnivalóit, majd az egyes asztaloknál megindult az ötletek kidolgozása.

Fotó: Pozsonyi Roland

Jól kivehető volt, hogy a Pók utcai lakótelepen és a környékén élők alapvetően a sportpálya, a parkolás és a Nagyrét hasznosítása ügyében fogalmaztak meg javaslatokat.

Az egyik legnagyobb támogatottságot elnyerő ötlet egy járdajavaslat volt (amely akár kezdő görkorcsolyásoknak is kiváló terep lehet), szabadtéri sportpálya létrehozását szinte minden asztalnál megfogalmaztak a résztvevők, beltéri közösségi kulturális helyiség kialakítására is gondoltak, mások közösségi kert kiépítése mellett érveltek, de elhangzott, hogy a kerület számos pontján szívesen látnának zárt és kódolható biciklitárolókat is (pl. HÉV-megállóknál).

Fotó: Pozsonyi Roland

Köszönjük, hogy ennyien részt vettek az események, és megosztották velünk és egymással értékes javaslataikat, véleményüket.

Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

A lakossági fórumokról ITT találnak összefoglalót, várjuk Önöket szeretettel az utolsó alkalomra is.

 

Lakossági fórumainkról készült beszámolóinkat itt találják:

 

Csillaghegyen március 1-jén beszélgettünk.

 

Az Óhegy Klubházban március 7-én találkoztunk.

 

Kaszásdűlőn március 9-én gondolkodtunk közösen a résztvevőkkel.

 

A San Marco utcában március 21-én ötleteltünk.

 

 

A félidei javaslatösszesítésről írt cikkünket ITT olvashatják el.

 

A Közösségi Költségvetés javaslattevő szakasza április elsejéig tart, írjanak nekünk.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság