Békásmegyeren tartottuk a Közösségi Költségvetés utolsó, hatodik lakossági fórumát

Hírek
Közzétéve:

Utolsó lakossági fórumunkat tartottuk az idei Közösségi Költségvetés javaslattételi szakaszában. Köszönjük, hogy Békásmegyeren is ennyien velünk tartottak, és megosztották velünk és egymással is értékes javaslataikat, véleményüket.

A Csobánka téren, a Békásmegyeri Közösségi Házban vártuk Önöket ez évi utolsó lakossági fórumunkra a projekt keretén belül. A kerületi egyéni képviselők közül ezúttal is többen velünk tartottak, Szabó Ákos és Őri László mellett Ujfalvi István és Domokos Ágnes köszöntötte a jelenlévőket, emellett bátorítottak is minden résztvevőt, hogy elsejéig minél több javaslatot nyújtsanak be, és biztassanak erre másokat is.

lakossági fórum, Békásmegyer

Domokos Ágnes külön is kiemelte, milyen büszke a körzetére, azokra a lakosokra, akik nemcsak a helyi Közösségi Költségvetésben vesznek részt aktívan, de a fővárosi kezdeményezés során is éltek fejlesztési javaslatokkal, és eredménnyel is jártak. Jól kampányoltak, mondta, és a jelenlegi ötletekről is remélik, szavazólapra kerülnek, és szélesebb körben is népszerűsíteni tudják őket.

A Városfejlesztő munkatársa, a projekt egyik vezetője, Avar Zoltán ezúttal is ismertette a Közösségi Költségvetés főbb tudnivalóit, valamint az oktató kártyajáték szabályait (amelyet a Transparency International Magyarországgal való, tavalyi együttműködés alapján állítottunk össze) és a találkozó menetét.

lakossági fórum, Békásmegyer, Avar Zoltán

Ezt követően a résztvevők csoportokat alkottak, majd az egyes asztaloknál megkezdődött a közös gondolkodás, az ötletek ismertetése és kidolgozása a rendelkezésre állók kártyák segítségével, illetve a vita a különféle elképzelésekről.

A szemetelés és a köztéri szemét problémája minden csoportban előkerült, minden asztalnál fogalmaztak meg erre irányuló javaslatot. Abban szinte minden résztvevő egyetértett, hogy szemléletváltásra van szükség. Mint mondták, az a tapasztalatuk, hogy kutyaürülék ügyben egészen jó eredményeket sikerült elérni az elmúlt években, de a teleszemetelt közterek, az eldobott csikkek folyamatosan gondot okoznak. Hiába lett több szemetes, hiába figyelnek rá sokan a korábbinál jobban, ez tartósan nem bizonyul eredményesnek, így számos javaslat született a probléma lehetséges orvoslására.

Köztéri illemhelyek kihelyezésével kapcsolatban is születtek javaslatok (megvizsgálni, hol milyen feltételekkel, mekkora költségek mellett lenne elképzelhető), valamint akadálymentesítésre is érkeztek ötletek. Volt, aki a könyvmegállók mintájára ruhacserepontok kihelyezését javasolta, mint mondta, régebben volt hasonló, és újra nagy igény lenne ilyen szolgáltatásra.

Köszönjük az aktív részvételt és a rengeteg kreatív ötletet, április elsejéig pedig online és papíron is várjuk javaslataikat. Szavazni május 1. és június 1. között lesz lehetőség összesen 10 körzet fejlesztéseire.

Írjanak nekünk, mondják el, az Önök lakóhelyén mi szépüljön meg.

Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

Korábbi lakossági fórumainkról készült beszámolóinkat itt olvashatják:

 

Csillaghegyen március 1-jén beszélgettünk.

 

Az Óhegy Klubházban március 7-én találkoztunk.

 

Kaszásdűlőn március 9-én gondolkodtunk közösen a résztvevőkkel.

 

San Marco utcában március 21-én ötleteltünk.

 

Az Óbudai Platán Könyvtárban március 23-án beszélgettünk.

 

Fotó: Soós Dániel

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság