Megkezdődtek a Csíkszereda park fejlesztési munkálatai

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:
A legklímabarátabb kerületként az újrahasznosítás jegyében zajlanak a Csíkszereda park fejlesztési munkálatai, a bontott elemek felhasználásával megújulnak a parki utak, valamint az előzetes lakossági egyeztetés után egy 1500 négyzetméteres kutyafuttató is épül.
Megkezdődtek a park fejlesztési munkálatai,  felszedik a régi burkolatokat, a parkon belül új járdát alakítanak ki, amelyet a bontott elemek újrahasznosítása burkolnak le. A munkálatok ideje alatt a megszokott utak le vannak zárva és helyettük egy kijelölt útvonalon lehet közlekedni.
A környéken lakók és a helyi kutyatulajdonosok igénye szerint egy kerítéssel elzárt kutyafuttató is épül a park területén. A kutyáknak szánt terület az új futtatóknak megfelelő szemléletmódban lesz kialakítva: zsiliprendszerrel rendelkező bejárat, ivókút, árnyék, valamit elkülönített rész is lesz a kis- és a nagytestű kutyák számára.
A parkban további fejlesztési munkálatok is fognak zajlani:
1. ütem (a jelenlegi ): gyalogos kapcsolatok rendezése, kutyafuttató, vízbekötés
2. ütem: zöldfelületfejlesztés, gyepfelújítás, évelőágyások, jelenlegi rámpás és lépcsős bejárat fejlesztése, támfalak felújítása, burkolatok felújítása
3. ütem: növényültetés, faültetés
Kérjük, hogy a fejlesztési munkálatok alatt a kijelölt utakon közlekedjetek!
A fejlesztés első üteme pár hétig tart, köszönjük a környéken lakók türelmét és együttműködését!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság