Állati tetemek elszállítása

Fontos információk és elérhetőségek a bejelentéssel, illetve az elszállítással kapcsolatban.

Ezúton tájékoztatjuk a lakosokat, hogy Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer közigazgatási területén belül a Segítő Angyalok Állatmentés Kft. végzi az állati tetemek és maradványok kezelését.

A megbízott felé bejelentést a tetem@segitoangyalok.hu e-mail-címen, illetve a +36/20-386-8282-es telefonszámon lehet tenni. Szükséges megadni a pontos fellelési helyet és a bejelentő elérhetőségét is.

Az elpusztult állatokat, illetve egyéb, állattól származó maradványokat a bejelentéstől számított 24 órán belül szállítják el.

A feladatvégzés nem ró külön költséget a kedvtelésből tartott állatok gazdáira, a maradványok közterületről, magáningatlanok területéről és önkormányzati intézmények területéről egyaránt begyűjtésre kerülnek, ezalól a műszaki területek és azok nyomvonalai (pl. HÉV-vonal, villamos pályatest) képeznek kivételt.

Figyelem: vadon élő állatfajok esetében (róka, vaddisznó, borz, hód, őz, vadnyúl stb.) esetében a tetemkezelésre más előírások vonatkoznak, ilyen esetben kérjük, hogy a bejelentést küldje meg mind a Segítő Angyalok Állatmentés Kft., mind Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatala felé is az info@obuda.hu e-mail-címen.

Az afrikai sertéspestis járvány újbóli felerősödése miatt rövid időn belül több elhullott vaddisznó maradványa került elő, kezelhetőség tekintetében a begyűjtés és kötelező mintavétel szűk időszakon belül végezhető, ezért amennyiben ilyen eset kerül észlelésre, kérjük, a fellelés helyét jelezzék a 06/70-33-00-584 telefonszámon, akár SMS formájában is.