A gyermeknapi rendezvényre is kitelepül a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Hírek
Közzétéve:

Akárcsak Óbuda Napján, a gyermeknapi rendezvényeken is saját sátorral várja a Hintalovon Alapítvány azon érdeklődőket, akik szeretnének többet megtudni a gyerekjogokról és a kerületi gyermekvédelem munkájáról.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020 óta dolgozik együtt az alapítvánnyal a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer hatékonyabbá tételéért, s az elmúlt négy év során a gyermekekkel foglalkozó szakemberek jelzőrendszeri képzéseken, speciális tréningeken, szakmai előadásokon és beszélgetéseken, valamint egyedi konzultációkon kerülhettek közelebb a gyermekjogok és a gyermekvédelem legfontosabb témáihoz.

Az együttműködés fontos alaptétele, hogy a gyermekjogi alapítvány munkatársai nem csupán a szakemberek, hanem a kerület lakói számára is rendelkezésre állnak, az Önkormányzattal kötött megállapodás keretei között. Ennek megfelelően a III. kerületiek – az írásos tartalmakon túl – folyamatosan különféle előadásokon tájékozódhatnak a gyermekvédelem fontos témáiban: csak az elmúlt hónapokban szó esett a gyermekjogok alapkérdéseiről, az óvodás korosztályt érintő legfontosabb dilemmákról, vagy éppen a szexuális bántalmazás megelőzéséről is, illetve havonta rendszeres jogsegély várja ingyenesen az érintetteket. Május 27-én, az Esernyősben a digitális nevelés és az online biztonság kérdéskörét vizsgálják majd a szakemberek, külön a 0-6 éves, illetve az iskolás korosztály tekintetében.

Mindezeken felül, a nagyobb kerületi rendezvényeken is ott vannak a Hintalovon kollégái, hogy elbeszélgessenek az érdeklődőkkel, s ha szükséges, segítsenek. Ennek megfelelően, az Óbuda Napján történt kitelepüléshez hasonlóan a gyermeknapon is saját sátorral várja a Hintalovon a látogatókat, ahol játékos kvízzel, interaktív feladatokkal lehet képet alkotni Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és az alapítvány együttműködéséről. A program fő témái a gyerekjogok, a digitális szülőség, gyerekek online biztonsága és védelme, adatvédelem, közösségi gyerekvédelem az intézményekben és sportban, továbbá szó esik arról is, hogyan tudhatjuk biztonságban gyerekeinket, illetve, mi ad biztonságot a gyerekeknek. A szakemberek a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

Várjuk Önöket, látogassanak el a Hintalovon sátrához.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

A május 27-i, kiskorúak online biztonságáról szóló előadás meghívója.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Ingyenes tavaszi programok harmadik kerületieknek

Hírek
Közzétéve:

Forgalomtechnikai változások hétfőtől a kerületben

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Idén is térítésmentesen igényelhetnek cserjét a harmadik kerületi lakosok