Az önkormányzati szociális támogatások feltételei is követik a Kormány minimálbér és nyugdíj emelését

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata országos viszonylatban is kiemelkedő szociális ellátórendszert működtet a rászorulók megsegítésére, melyet a Fischer Ágoston Szociális Program foglal össze teljes körűen. Az ellátórendszer fejlettségét jól mutatja, hogy lehetőséget biztosít az azonnali beavatkozásra, vagy korrekcióra, ha a korábbi gazdasági, jogszabályi vagy jövedelmi viszonyok megváltozása indokolttá teszi.

Magyarország Kormánya jelentős szociális intézkedéseket fogadott el az elmúlt időszakban, amely kedvező hatást gyakorol az emberek jövedelmi viszonyaira. A folyamatos javulás mellett azonban nem szabad elfeledkezni a nehezebb sorsúakról sem, ezért az önkormányzat, a kormány intézkedéseivel összhangban változtatott az igénybe vehető támogatások jövedelemhatárán, hogy a rászorulók ne veszítsék el jogosultságukat a számukra nyitva álló lehetőségek tekintetében.

A jelenlegi nyugdíjminimum 10 %-ával emelkedtek a jövedelemhatárok

A nyugdíjminimum 20 %-ával emelkedik a jövedelemhatár a Beiskolázási segélynél, ahol a korábbi 57 000 Ft helyett ezentúl 62 700 Ft az egy főre eső jövedelmi küszöb.

50 %-os emelés történt a Gyermekétkeztetés terén, valamint jelentős, közel 200%-os a Helyi támogatás esetén, ahol mostantól 171.000 Ft-os egy főre eső jövedelem alatt lehet kérelmet előterjeszteni a kölcsön formájában nyújtható támogatásra, mely felhasználható lakás vásárlására, építésére, bővítésére, korszerűsítésére, felújítására, valamint a súlyosan mozgássérült személy lakásának akadálymentesítésére.

A Fiatal házasok és az újszülöttek sem maradtak ki a kedvezményezettek köréből:  a 40 év alattiak fenti lakáscélú támogatásának  1 főre eső jövedelmi küszöbe a 85.500 Ft-os határról 142.500 Ft-ra emelkedett, amely alatt jogosulttá válhatnak a maximum 1 millió Ft vissza nem térítendő támogatásra, az újszülöttek korábbi 20.000 Ft összegű egyszeri támogatása pedig 25.000 Ft-ra emelkedett.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság